W&T Wijzer

Icon previous project Icon portfolio overview Icon next project
Icon mobile swipe

Swipe voor meer projecten

Project

Webdesign

Opgeleverd

Website met Craft CMS en API koppeling, 2017

Wetenschap en Technologie (W&T) is een initiatief van de Gemeente Rotterdam. Met W&T wordt het onderzoekend en ontwerpend leren op de basisschool gestimuleerd. Om de basisscholen te helpen met het ontwikkelen van onderwijs op het gebied van techniek en wetenschap is de website WTWijzer.org ontwikkeld. Wij waren onderdeel van het concepttraject en mochten de tool technisch realiseren.

De vraag

De Gemeente Rotterdam vroeg ons om mee te denken over het concept voor deze nieuwe website en de technische ontwikkeling ervan te verzorgen. De website moest de centrale plek worden voor docenten en nieuwsgierigen om alle benodigde informatie betreffende W&T Wijzer te kunnen op doen. De website moest aansprekend zijn, ook voor docenten die zich in eerste instantie niet aangetrokken voelen tot techniek en wetenschap, duidelijk zijn en eenvoudig in gebruik.

Screencapture wtwijzer org informatie 2020 08 28 14 55 02
Wtwijzer routeplanner

De oplossing

Naast het technische aspect is er in samenwerking met Studio Brandenburg meegedacht op conceptueel niveau. Een speels ontwerp in combinatie met sterke toegankelijkheid waren de voornaamste waarden waarmee rekening gehouden is tijdens het ontwikkelen van W&T Wijzer.

Toegankelijkheid was niet alleen belangrijk voor de bezoekers van de website, maar ook voor diegenen die de website onderhouden. Dit is de reden dat het Craft CMS binnen W&T Wijzer is geïmplementeerd. De hoge aanpasbaarheid en het gebruiksgemak van het systeem maakt het onderhoud voor de Gemeente Rotterdam een koud kunstje.

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Laten we samen jouw ideeën tot leven brengen. Verbeter je online aanwezigheid met een website die even functioneel als fraai is.

Loading icon