Villamedia

Icon previous project Icon portfolio overview Icon next project
Icon mobile swipe

Swipe voor meer projecten

Project

Interaction design, 2015

Opgeleverd

UI/UX designs van complete website

Villamedia brengt dagelijks journalistiek vaknieuws en vacatures voor media-professionals. Met 130.000 unieke bezoekers per maand een platform van formaat. Villamedia is onderdeel van De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Bekijk de website

De vraag

Villamedia heeft ons gevraagd om met een plan te komen hoe hun nieuwe website zou moeten gaan werken en eruit moet gaan zien qua indeling. De content moest op verschillende manieren worden aangeboden aan de gebruikers. Omdat het een nieuws website is voor iedereen die in de journalistiek werkzaam is, moesten er manieren worden gevonden om abonnees te werven.

Onze oplossing

We hebben de oude website geanalyseerd en alle onderdelen eruit stuk voor stuk onder handen genomen. We hebben rekening gehouden met de belangrijkste doelen van Villamedia, maar ook met de gebruikersdoelen van journalisten die op zoek zijn naar nieuws, een vacature willen plaatsen of aan cursussen zou willen meedoen. Dit hebben we vertaald naar een nieuwe indeling en hebben daarna de belangrijkste onderdelen uit de website ontworpen en uitgewerkt.

Het eindresultaat

Villamedia heeft zelf het bouwen voor zijn rekening genomen, dus PixelDeluxe heeft nauw samengewerkt met de ontwikkelaars, zodat het eindresultaat er mag wezen.