Smile

Icon previous project Icon portfolio overview Icon next project
Icon mobile swipe

Swipe voor meer projecten

Project

Interaction design, 2016

Opgeleverd

Alle schermen ontwerpen, incl. HTML/CSS style guide

Met de SAAS Smile krijgt ieder bedrijf grip op risico's en verbeterpunten. De mogelijkheden zijn legio en dus moet het systeem super gebruiksvriendelijk zijn. Wij mochten ons steentje daaraan bijdragen door het interaction design te maken en dat te vertalen naar het visuele design in een style guide.

Smile Signalen overzicht

De vraag

Smile heeft ons gevraagd om de gebruiksvriendelijkheid en algehele uitstraling van de webapplicatie onder handen te nemen. Ze hadden tot dusver alleen een stand alone applicatie die op een server bij de klant geïnstalleerd werd en ze wilden een cloud applicatie waarmee klanten via de website zich kunnen registreren, een account kunnen aanmaken en aan de slag.

Onze oplossing

Wij hebben een inventarisatietraject gedaan waarin we door middel van gezamenlijke sessies tot alle taken en doelen van de gebruikers hebben vastgesteld.

Daarnaast hebben we de sitemap van de applicatie ingedeeld. Doel van deze sitemap was het inzichtelijk maken van de omvang van de applicatie en de rechtenstructuur.

Daarna hebben we interactieve wireframes gemaakt waarin de werking duidelijk werd. Op basis van de wireframes hebben we het ontwerp uitgewerkt en op basis daarvan een web styleguide ontwikkeld waarmee de programmeurs van de klant direct mee aan de slag konden.

Het resultaat

We zijn trots dat we in samenwerking met de medewerkers van Smile tot een super eindresultaat zijn gekomen. Het is een applicatie om trots op te zijn!

Fullsmile

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Laten we samen jouw ideeën tot leven brengen. Verbeter je online aanwezigheid met een website die even functioneel als fraai is.

Loading icon