SieboldHuis

Icon previous project Icon portfolio overview Icon next project
Icon mobile swipe

Swipe voor meer projecten

Project

Webdesign, 2016

Opgeleverd

Website met Craft CMS in 3 talen

Een van de meest charmante musea van Nederland is te vinden in Leiden: het Japan Museum Sieboldhuis. We maakten in het verleden al hun website en mochten nu een nieuwe website voor ze ontwerpen en realiseren. Responsive én meertalig.

Bekijk de website
Siebold ac

De vraag

Het gebeurt niet iedere dag dat je de vraag krijgt om ervoor te zorgen dat er ook een Japanse versie van een website gemaakt kan worden... maar bij Het Sieboldhuis kan je hem natuurlijk verwachten! Geen probleem.

Behalve deze aparte sectie moet de website in zijn geheel ook een Japanse look and feel hebben. Een strak design, in lijn met het museum. De website moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijke zijn, zowel voor de bezoekers als voor de mederwerkers van het museum. Zij gaan hem immers zelf onderhouden. In drie talen!

De oplossing

Het Craft CMS heeft de oplossing voor de belangrijkste vragen van Het Sieboldhuis, want met de multilanguage tool is het ideaal om websites in verschillende talen vanuit één CMS te onderhouden.

Door middel van de content builder kunnen de medewerkers zelf pagina's opbouwen die altijd in lijn met het totale ontwerp blijven. Maximale vrijheid met behoud van het ontwerp!

Sieboldhuis vast

Modern en met een Japanse vleug

— Marjolijn Goos, SieboldHuis

Het resultaat

In combinatie met het prachtige beeldmateriaal wat het museum voor handen heeft, is de website een juweeltje om te bezoeken. De website is open, transparant en strak, net zoals de Japanse cultuur. Met de diverse Japanse ornamenten is de website echt een verlengstuk van het prachtige museum.

De website is beschikbaar in drie talen: Nederlands, Engels en Japans. Per activiteit, tentoonstelling of nieuwsitem is eenvoudig content in te vullen. De afbeeldingen zijn eenmaal voor alle talen te vullen, terwijl de teksten eenvoudig per taal te plaatsen zijn.

We hebben verschillende content blokken vormgegeven, die door de medewerkers zelf gebruikt kunnen worden bij het opbouwen van de verschillende pagina's. Zo blijft het totale ontwerp van de website altijd overeind, terwijl de pagina's op diverse manieren vormgegeven kunnen worden. Met een tekstblok, een afbeeldingblok, een fotocarrouselblok of een quote-blok zijn heel eenvoudig en snel prachtige pagina's op te bouwen.

Natuurlijk is het geheel responsive vormgegeven, zodat de website goed bruikbaar is op ieder beeldscherm. Meer dan de helft van het totale internetverkeer gaat nu via mobiele apparaten en Google beloont websites die ook mobiel goed bereikbaar en bruikbaar zijn.

Sieboldhuis tentoon

Heb jij de ultieme uitdaging voor ons?

Wij zoeken graag met je mee naar een degelijke oplossing.