Rotterdamse Leerroutekaart

Icon previous project Icon portfolio overview Icon next project
Icon mobile swipe

Swipe voor meer projecten

Project

Webdevelopment

Opgeleverd

Interactieve website met Craft CMS 3

Hoe kies je je schoolcarrière? Met zoveel scholen en voorwaardes kan dat een hele klus zijn. Samen met onze partner Studio Brandenburg hebben we voor de Gemeente Rotterdam, afdeling Onderwijs, een webapplicatie ontwikkeld waarmee leerlingen en studenten zelf hun leerroute kunnen uitstippelen en opslaan als PDF om als praatstuk te gebruiken bij het bespreken met ouders, docent of decaan.

Bekijk de website
Rotterdamse Leerroutekaart 2

Van poster naar web

Eerder ontwikkelde Studio Brandenburg al een poster van de Rotterdamse Leerroutekaart en daaruit bleek een behoefte voor een interactieve versie. Deze moest logisch genoeg zijn om te kunnen gebruiken door scholieren, ouders en leerkrachten. En natuurlijk moest hij niet voor één platform te vangen zijn.

Stap voor stap duidelijkheid

Dus ontwikkelden we samen met Studio Brandenburg, op basis van hun ontwerp, een single page application waarin de gebruiker zijn eigen leerroute kan ontwerpen. Klik voor klik verschijnt de route in beeld en zodra hij af is, is hij te downloaden als pdf, zodat het te gebruiken is tijdens een goed gesprek met ouders of een decaan.

Rotterdamse Leerroutekaart 3
Screenshot 2020 06 10 at 11 50 57

Responsive en hufterproof

Het ontwerp maakten we volledig responsive, zodat de website niet alleen op een desktop goed te gebruiken is (okay, boomer), maar ook op een mobiel of een tablet. Lekker hufterproof, zodat zowel tieners als 50+ers er mee uit de voeten kunnen.

Gemeente Rotterdam kan zelf de teksten op de site aanpassen via het CMS, zodat de Leerroutekaart up to date gehouden kan worden en jaren mee kan.

Rotterdamse Leerroutekaart 4

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag?

Laten we samen jouw ideeën tot leven brengen. Verbeter je online aanwezigheid met een website die even functioneel als fraai is.

Loading icon