Interaction Design (UX)

63 A7252

Het ontwerp van een digitaal product (of het nu om een website, -applicatie of app gaat) moet verder gaan dan alleen maar een mooi plaatje. Je wilt dat je doelgroep je product begrijpt en dat ze de actie ondernemen die je voor ogen had. Het geheel moet logisch zijn en prettig werken. En dat is waarom een interaction design essentieel is.

Zo werkt interaction design bij PixelDeluxe

Eerst inventariseren we de taken en doelen van de gebruikers en natuurlijk jullie bedrijfsdoelen. Hierbij komt jullie kennis van de doelgroep en het product samen met onze kennis van gebruiksvriendelijkheid. Zo ontwikkelen we samen de optimale gebruikerservaring die jullie oplevert wat je voor ogen had.

Dit kunnen we bijvoorbeeld doen op basis van user stories. Hierin worden verschillende acties van de verschillende doelgroepen uitgewerkt, zodat het al aan de start van het project helemaal duidelijk wat er verwacht wordt van het eindresultaat.

Op basis van deze user stories ontwikkelen we een prototype van de website of -applicatie. Daarin wordt de werking van het eindproduct duidelijk, voordat het gebouwd is. Sterker: zelfs voordat er een visueel ontwerp voor bestaat. Zo kunnen er nog heel eenvoudig aanpassingen gedaan worden, die op een later moment heel complex geweest zouden zijn.

Meer weten?

Geef ons een belletje!

Bekijk meer

chevron right

Bekijk ons portfolio.

En daarna?

De volgende stap is het visual design van de applicatie of website. Op basis van het prototype kunnen we aan de slag om er een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk ontwerp van te maken. En uiteindelijk zetten we het visual design om in een werkend product. Of heb je daar je eigen team voor? Dan zorgen wij ervoor dat zij alles aangeleverd krijgen om snel aan de slag te kunnen.

Werkwijze8