Waarom jullie bedrijf een https website zou moeten hebben

Ssl slot

Sinds Google aangegeven heeft dat ze veilige websites gaat belonen met een beter zoekresultaat, is het hebben van zo'n https website nog belangrijker geworden. Maar een beter Google resultaat is niet de enige reden.

Een veilige website, die je kunt herkennen aan de https voorvoeging, zorgt ervoor dat de informatie die bezoekers achterlaten, versleuteld wordt verzonden. Zo kan het niet onderschept worden door kwaadwillenden.

Een veilige website wordt in de menubalk van de browser ook anders weergegeven dan een onveilige website. De bezoekers van je website krijgen dus te zien of ze met een gerust hart hun gegevens achter kunnen laten op je site. Het toont aan de bezoekers dat het bedrijf dat bij deze website hoort, verantwoordelijk en professioneel is. Zo straalt de veiligheid van de website af op de betrouwbaarheid van het bedrijf erachter.

Hoe wordt ook jullie website veilig?

Gelukkig is het voor ieder bedrijf mogelijk om een veilige website te krijgen. Daarvoor hoef je geen nieuwe website te laten maken, maar de huidige website heeft wel een SSL certificaat nodig.

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten, van heel eenvoudig (Single Domain) tot zeer uitgebreid (Extended Validation). Welk certificaat voor jouw website geschikt is, hangt af van de gewenste veiligheidsindicatie en de website zelf. Voor een webshop is bijvoorbeeld een ander certificaat noodzakelijk dan voor een puur informatieve website.

Kan je dit zelf doen?

De aanschaf van een certificaat is bijna net zo eenvoudig als de aanschaf van een halfje bruin, maar daarna komt er meer bij kijken...

De transitie van een live website van http naar https is een secuur werkje, dat wij in nauwe samenwerking met de provider van de website doen. Zo garanderen we dat de live website ook live blijft, dat alle data beschikbaar blijft en dat de website na overgang naar https blijft werken als een zonnetje.

Loading icon