34868

Pagina bouwblokken

Recipe pagebuilder

Pagina bouwblokken, of blok-gebaseerd ontwerp, bieden veel voordelen voor de ontwikkeling en het beheer van je website:

  1. Flexibiliteit: Met bouwblokken kun je een verscheidenheid aan pagina-indelingen maken door verschillende blokken op verschillende manieren te combineren en te rangschikken. Dit maakt het mogelijk om unieke pagina's te maken die aan specifieke behoeften voldoen.
  2. Consistentie: Door dezelfde bouwblokken over verschillende pagina's te gebruiken, kun je een consistente look en feel behouden. Dit is belangrijk voor de gebruikerservaring en merkherkenning.
  3. Gebruiksgemak: Voor niet-technische gebruikers maken bouwblokken het eenvoudiger om pagina's te maken en te bewerken. Ze kunnen elementen naar wens toevoegen, verwijderen en herschikken zonder dat ze code hoeven te schrijven.
  4. Efficiëntie: Bouwblokken kunnen hergebruikt worden over de hele site, wat tijd bespaart bij het creëren van nieuwe pagina's. In plaats van elke pagina vanaf nul te ontwerpen, kun je bestaande bouwblokken gebruiken en aanpassen.
  5. Modulaire ontwikkeling: Voor ontwikkelaars maakt een bouwblokken aanpak het mogelijk om te focussen op het ontwerpen en verbeteren van individuele elementen, die vervolgens overal op de site kunnen worden geïmplementeerd.
  6. Onderhoudbaarheid: Als een specifiek bouwblok moet worden bijgewerkt of verbeterd, kan de verandering op één plek worden gemaakt en zal deze overal worden doorgevoerd waar het blok wordt gebruikt. Dit vereenvoudigt onderhoud en zorgt voor consistentie.
  7. Responsive design: Bouwblokken kunnen zo worden ontworpen dat ze op verschillende schermgroottes werken, wat zorgt voor een goede ervaring op alle apparaten.

Detailpagina’s kunnen eenvoudig worden ingericht met behulp van een een 'blokkendoos' vol bouwblokken, zoals tekst, afbeelding, carrousel, usp, call-to-action, gerelateerd, downloads, links, quote, tabel of video. De bouwblokken zijn opgemaakt conform het design en passen dus altijd naadloos in de pagina layout.

De bouwblokken zijn zelf aan te maken binnen een pagina en eenvoudig te hersorteren. Ook zijn er binnen een bouwblok mogelijkheden om aanpassingen te doen aan hoe deze moet worden weergegeven aan de voorkant. In combinatie met de live preview in het CMS kan je eenvoudig een pagina opbouwen zonder verstand te hoeven hebben van HTML of andere ingewikkelde zaken.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je bouwblokken voldoende flexibel zijn om aan je behoeften te voldoen, maar ook consistent en eenvoudig genoeg om de sitebeheer en -ontwikkeling efficiënt en effectief te houden.

Interesse in deze module?

Bel of mail ons voor meer informatie.

Veel toegepast in websites met functies als:
Algemeen Informeren Betrokkenheid verhogen Gebruiksvriendelijk
Loading icon