34504

Home slideshow

Recipe home slideshow

Een home hero slideshow, ook bekend als een carousel of slider, kan meerdere voordelen bieden als deze correct en doordacht wordt geïmplementeerd op je website:

  1. Toon meerdere berichten: Een slideshow biedt de mogelijkheid om meerdere belangrijke berichten op de voorgrond te plaatsen zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen of te klikken.
  2. Visuele aantrekkingskracht: Bewegende beelden kunnen de aandacht van de bezoeker trekken en de visuele aantrekkingskracht van je site vergroten.
  3. Promotie van producten of diensten: Een slideshow kan een effectieve manier zijn om verschillende producten, diensten of aanbiedingen te promoten.
  4. Vertellen van een verhaal: Door opeenvolgende afbeeldingen of berichten te gebruiken, kun je een verhaal vertellen of een reeks concepten of ideeën overbrengen.
  5. Dynamische inhoud: Met een slideshow kun je gemakkelijk nieuwe inhoud toevoegen of bestaande inhoud bijwerken, wat je website fris en actueel houdt.

Toch zijn er ook enkele potentiële nadelen aan het gebruik van een slideshow. Sommige studies suggereren dat ze vaak worden genegeerd door bezoekers (het "banner blindness" effect). Ze kunnen ook de laadtijd van je website verlengen, wat de gebruikerservaring kan schaden. Ten slotte kunnen ze problemen opleveren voor toegankelijkheid als ze niet correct worden geïmplementeerd.

Zorg er dus voor dat je de voor- en nadelen van het gebruik van een slideshow afweegt, en overweeg alternatieven zoals een enkele hero afbeelding met een duidelijke call-to-action. Als je besluit om een slideshow te gebruiken, zorg er dan voor dat deze snel laadt, gemakkelijk te navigeren is, en toegankelijk is voor alle gebruikers.

Interesse in deze module?

Bel of mail ons voor meer informatie.

Veel toegepast in websites met functies als:
Marketing Portfolio Informeren Etaleren Klanten werven