34881

Drijvende navigatie

Recipe anchor

Een drijvende navigatie met scrollto anchor links, ook wel bekend als een sticky navigatiemenu, kan verschillende voordelen bieden voor je website:

  1. Betere gebruikerservaring: Een drijvende navigatie blijft altijd zichtbaar bovenaan de pagina, zelfs wanneer gebruikers naar beneden scrollen. Hierdoor hebben ze snel en gemakkelijk toegang tot belangrijke navigatie-elementen, zoals het menu of belangrijke pagina's, zonder terug te hoeven scrollen naar de bovenkant van de pagina.
  2. Verbeterde navigatie: Met scrollto anchor links in de drijvende navigatie kunnen gebruikers rechtstreeks naar specifieke secties of inhoud op de pagina springen zonder te hoeven scrollen of handmatig te zoeken. Dit zorgt voor een vlotte en efficiënte navigatie-ervaring.
  3. Verhoogde gebruikersbetrokkenheid: Door een handige en intuïtieve navigatie-ervaring te bieden, kunnen gebruikers langer op je website blijven en meer pagina's verkennen. Dit kan de betrokkenheid vergroten en de kans vergroten dat ze doorgaan naar andere delen van je site.
  4. Toegankelijkheid: Een drijvende navigatie kan de toegankelijkheid van je website verbeteren, vooral voor gebruikers met een beperkte mobiliteit of voor degenen die liever niet veel scrollen. Ze hebben directe toegang tot belangrijke navigatie-opties, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt.
  5. Stijlvol en modern ontwerp: Een drijvende navigatie kan een stijlvolle en eigentijdse uitstraling geven aan je website. Het voegt een vleugje professionaliteit toe en kan helpen om je merk positief te positioneren.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de drijvende navigatie niet te opdringerig wordt en de inhoud op de pagina niet overlapt. Houd rekening met de gebruiksvriendelijkheid en responsiviteit van de navigatie, zodat deze goed werkt op verschillende apparaten en schermgroottes.

Interesse in deze module?

Bel of mail ons voor meer informatie.

Veel toegepast in websites met functies als:
Algemeen Informeren Gebruiksvriendelijk
Screenshot 2023 07 16 at 13 24 55
Screenshot 2023 07 16 at 13 25 11
Loading icon