34953

404 pagina

Recipe 404page

Een 404-pagina is een foutmeldingspagina die bezoekers zien wanneer ze proberen een webpagina te bereiken die niet bestaat. Hier zijn enkele redenen waarom een goede 404-pagina belangrijk is voor je website:

  1. Gebruikerservaring: Een goede 404-pagina helpt frustratie bij de gebruikers te verminderen. In plaats van hen te laten stuiten op een generieke foutmelding, kun je nuttige informatie of links naar andere delen van je website bieden.
  2. Merkimago: Een goed ontworpen en doordachte 404-pagina kan je merkimago versterken. Het kan een gelegenheid zijn om je merkpersoonlijkheid te tonen, of het nu gaat om humor, creativiteit of professionaliteit.
  3. Navigatie: Door nuttige links of een zoekfunctie op je 404-pagina te plaatsen, kunnen bezoekers gemakkelijker vinden wat ze zoeken en op je site blijven.
  4. SEO: Hoewel 404-pagina's meestal niet direct bijdragen aan je SEO, kunnen ze indirect helpen door de tijd die gebruikers op je site doorbrengen te verlengen en het bouncepercentage te verlagen. Beide factoren kunnen invloed hebben op je SEO-ranking.
  5. Melding van gebroken links: Een goede 404-pagina kan een mogelijkheid bieden voor bezoekers om gebroken links te melden, waardoor je de kans krijgt om de problemen op te lossen en de algehele kwaliteit van je site te verbeteren.

Een 404-pagina is dus meer dan alleen een foutmelding; het is een kans om bezoekers te behouden, je merk te versterken en zelfs om nuttige feedback te verzamelen. Het is een goed idee om tijd en moeite te besteden aan het ontwerpen van een nuttige en aantrekkelijke 404-pagina.

Interesse in deze module?

Bel of mail ons voor meer informatie.

Veel toegepast in websites met functies als:
Algemeen Gebruiksvriendelijk
Screenshot 2023 07 13 at 20 25 00
Screenshot 2023 07 13 at 20 20 48
Loading icon