Check of je login gegevens zijn gelekt

Hacking 2964100 1280 bf164fc77c62b4d36660fc85ca343379

Zoals jullie wellicht al hebben vernomen, is er gisteren een lijst gepubliceerd op internet met eerder door hacks buitgemaakte e-mailadressen en wachtwoorden. Het gaat wereldwijd om miljoenen gebruikers en de kans is aanwezig dat ook jullie gegevens daar in voorkomen.

We brengen je daarvan op de hoogte als waarschuwing, niet omdat je gehackt bent of omdat wij problemen geconstateerd hebben. Door zelf te controleren of je e-mailadres(sen) er tussen staan, kun je nu voorzorgsmaatregelen nemen om problemen te voorkomen.

Op de website Have I been Pwned kun je checken of je gegevens zijn gepubliceerd. Je kunt zoeken op je domeinnaam of op specifieke e-mailadressen.

Mocht je e-mailadres voorkomen in de lijst, dan raden wij je aan om te beginnen met het veranderen van het wachtwoord van je e-mailbox en daarna pas van de verschillende websites waar je de combinatie van dit e-mailadres en dit wachtwoord hebt gebruikt als inloggegevens.

Natuurlijk verdient het altijd de voorkeur om zo min mogelijk gebruik te maken van dezelfde combinaties van deze twee gegevens, omdat daarmee de kans op misbruik zo klein mogelijk wordt. Maar ja, we zijn allemaal mensen, he?

Mocht je naar aanleiding van deze e-mail vragen hebben, bel ons dan gerust even.