Project
Webdesign

Jaar
2017

Opgeleverd
Website met Craft CMS en API koppeling

Wetenschap en Technologie (W&T) is een initiatief van de Gemeente Rotterdam. Met W&T wordt het onderzoekend en ontwerpend leren op de basisschool gestimuleerd. Om de basisscholen te helpen met het ontwikkelen van onderwijs op het gebied van techniek en wetenschap is de website WTWijzer.org ontwikkeld. Wij waren onderdeel van het concepttraject en mochten de tool technisch realiseren.

Wtwijzer Routeplanner

De vraag

De Gemeente Rotterdam vroeg ons om mee te denken over het concept voor deze nieuwe website en de technische ontwikkeling ervan te verzorgen. De website moest de centrale plek worden voor docenten en nieuwsgierigen om alle benodigde informatie betreffende W&T Wijzer te kunnen op doen. De website moest aansprekend zijn, ook voor docenten die zich in eerste instantie niet aangetrokken voelen tot techniek en wetenschap, duidelijk zijn en eenvoudig in gebruik.

Wtwijzer Inspiratie

De oplossing

Naast het technische aspect is er in samenwerking met Studio Brandenburg meegedacht op conceptueel niveau. Een speels ontwerp in combinatie met sterke toegankelijkheid waren de voornaamste waarden waarmee rekening gehouden is tijdens het ontwikkelen van W&T Wijzer.

Toegankelijkheid was niet alleen belangrijk voor de bezoekers van de website, maar ook voor diegenen die de website onderhouden. Dit is de reden dat het Craft CMS binnen W&T Wijzer is geïmplementeerd. De hoge aanpasbaarheid en het gebruiksgemak van het systeem maakt het onderhoud voor de Gemeente Rotterdam een koud kunstje.

Wtwijzer Questions

Het resultaat

Op basis van het door Studio Brandenburg aangeleverde ontwerp, hebben wij de website technisch gerealiseerd, precies afgestemd op de wens van de Gemeente Rotterdam. Het geheel is vanzelfsprekend tot op het detail responsive gemaakt, zodat de gebruikerservaring zich niet beperkt tot één enkel formaat scherm. De website is goed te bekijken en gebruiken op zowel desktop als mobiel.

Met de realisatie van WTWijzer.org kunnen de leerkrachten van Rotterdam op een duidelijke en prettige manier inspiratie en kennis opdoen voor de techniek- en wetenschaplessen die van 2020 verplicht onderdeel uit zullen gaan maken van het basisonderwijs. Bovendien zijn zij in staat om inzichtelijk te krijgen wat ze nog moeten doen om de lessen vanaf dat moment te verzorgen.

De website werd feestelijk gelanceerd in de Shell Bright Ideas Hub op het Schouwburgplein door wethouder van onderwijs Hugo de Jonge.