Project
Interaction design

Jaar
2014

Opgeleverd
UI/UX template designs

Syslogic is een ICT-bedrijf uit Harderwijk. Zij zijn de makers van Scienta: simpele, krachtige en betaalbare software voor handboeken. Met dit succesvolle product zijn zij marktleider in onder meer de accountancy, het notariaat en de advocatuur. Wij mochten het interaction design en de vormgeving van de applicatie verzorgen.

De vraag

Syslogic heeft ons gevraagd om hun webapplicatie onder de loep te nemen en aantrekkelijk en gebruiksvriendelijker te maken. Een van de wensen was om een goede oplossing te vinden voor de navigatie binnen de handboeken die soms tot wel 8 lagen diep kan gaan. Verder was het belangrijk dat de webapplicatie zich kan aanpassen aan de grootte van het scherm waarin het getoond wordt en dat er consistentie komt in de wijze van werking van bepaalde onderdelen, zodat bepaalde taken altijd op dezelfde manier werken door de gehele applicatie heen. Ook qua omvang van de hoeveelheid content moest de applicatie schaalbaar kunnen zijn.

Onze oplossing

We zijn begonnen met het samenstellen van de belangrijkste features van de applicatie. Naast het inventariseren, hebben we ook een enquête gehouden onder bestaande gebruikers, om zo succesvolle onderdelen en bestaande knelpunten te achterhalen.

Daarna hebben we alle taken die een gebruiker zou willen moeten kunnen uiteengezet en gerubriceerd op functionaliteit en gebundeld tot functionele schermen. Zodra alles was uitgewerkt in een functioneel ontwerp, zijn we begonnen met de user interface designs van de belangrijkste onderdelen. Hieruit ontstond een style guide die als uitgangspunt is gaan dienen voor alle onderdelen.

Het resultaat

De applicatie heeft een geheel eigen karakter gekregen en is zeer gebruiksvriendelijk. Mede dankzij ons ontwikkelde concept om ieder handboek een eigen icoon te geven in de vorm van een kleur en initialen, is op ieder moment duidelijk waar een artikel onderdeel van uitmaakt. We zijn erg trots op het eindresultaat en dat is mede te danken aan het sterke team van ontwikkelaars van Syslogic dat de ontwerpen pixelprecies heeft uitgewerkt tot de applicatie zoals nu voor klanten is uitgerold.